Juwelenontwerpster Lies Vancauwenberghe

Als kleindochter van kunstsmid Frans Vancauwenberghe en dochter van juwelenontwerper en goudsmid Walter Vancauwenberghe werd ik al heel vroeg ondergedompeld in de wereld van ambacht, creatie en creativiteit.  Op 14-jarige leeftijd trok ik dan ook vastberaden naar Antwerpen om de ‘stiel’ te leren.

Om mijn artistieke talenten als juwelenontwerpster verder te verfijnen studeerde ik vervolgens in Firenze, Italië. Na 20 jaar ervaring bij andere juwelencollecties kon een eigen collectie dan ook niet uitblijven. Het startschot werd in 2013 gegeven met de collectie stijlvolle trouwringen.  In 2014 volgde de juwelenlijn. Hier worden op regelmatige tijdstippen stukken aan toegevoegd en vernieuwd volgens de allernieuwste trends.

Wat ik leuk vind aan ontwerpen en maken van juwelen?  De verhalen van mijn cliënten die vertaald worden in een uniek juweel. Een juweel die generaties overleeft en die op zijn beurt weer nieuwe verhalen brengt. Daarom zijn perfectie, kwaliteit en respect voor de materialen en de drager essentieel voor mij.